Hidegtűrő borélesztő Uvaferm PM 20g

960 Ft csom

Rosé és fehérborok, gyümölcscefre, aszú,szamorodni, pezsgők hidegen erjesztésére.

7 készleten

Kosárba
Hidegtűrő borélesztő Uvaferm PM 20g
Hidegtűrő borélesztő Uvaferm PM 20g
960 Ft csom
Átvehető: Személyesen azonnal, kiszállítással 2-3 munkanapon belül.
Szállítási módok:
Személyes átvétel Zsámbékon az üzletben
Házhozszállítás GLS futárszolgálattal: 2.080 Ft
Házhozszállítás DPD futárszolgálattal: 1.625 Ft
Házhozszállítás MPL futárszolgálattal: 1.560 Ft
Átvétel egy csomagponton:
Posta
1.350 Ft
Postapont
1.420 Ft
MPL Csomagautomata
1.080 Ft
GLS Automata
1.560 Ft
GLS Csomagpont
1.700 Ft
Cikkszám: UVAFERMPM Kategória: Címkék: , ,

Áraink tartalmazzák a 27%-os ÁFÁ-t. A termék készletek tájékoztató jellegűek. A rendelés után minden esetben egyeztetünk Önnel.

Hidegtűrő borélesztő Uvaferm PM 20g

Ez egy szelektált fajélesztő, amit kifejezetten akkor használnak, ha:

  • alacsony hőmérsékleten (10–15 °C) szeretnél erjeszteni,

  • fontos a gyümölcsös, friss aromák megőrzése (rosé, illatos fehérbor, pezsgőalapbor),

  • a must vagy cefre lassabban indulna be a hideg miatt,

  • érzékeny, különleges tételeket készítesz (aszú, szamorodni).

Felhasználási területei:

  • Rosé borok

  • Fehérborok

  • Gyümölcscefrék

  • Tokaji típusok (aszú, szamorodni)

  • Pezsgőalapborok

Adagolás:

  • A gyártó adatai szerint 20 g élesztő kb. 100 literhez elegendő.

Lényege: biztos erjesztést ad még hűvös pincében is, miközben megőrzi a bor aromatikus és savfriss karakterét.

Uvaferm PM borélesztő használata

1. Adagolás

  • 20 g élesztő = kb. 100 liter musthoz / cefréhez elegendő.

2. Beoltás előkészítése

  1. Mérd ki az élesztőt.

  2. Készíts kb. 10-szeres mennyiségű langyos (35–38 °C-os) vizet.

    • Példa: 20 g élesztőhöz kb. 200 ml víz.

  3. Szórd bele az élesztőt, ne keverd rögtön, hagyd kb. 10 percig duzzadni.

  4. Ezután óvatosan keverd el, hogy homogén szuszpenzió legyen.

3. Hőkiegyenlítés (nagyon fontos!)

  • Az élesztőt nem szabad sokkolni hideg musttal!

  • A hidratált élesztőhöz fokozatosan adj kis adagokban mustot, mindig kb. 10 °C-nál kisebb hőmérséklet-különbséget tartva.

  • Addig ismételd, amíg az élesztő szuszpenzió hőmérséklete közel nem lesz a mustéhoz.

4. Beoltás

  • Az így előkészített élesztőt öntsd a mustba/cefrébe, majd jól keverd el.

  • Lehetőleg biztosítsd, hogy az első napokban ne essen 10 °C alá a hőmérséklet, különben az élesztő nehezebben indul.

5. Javaslat

  • Érdemes élesztőtápanyagot (pl. DAP vagy komplex táp) adni, főleg szegényebb mustnál → ez segíti a biztos és tiszta erjedést.

 Ezzel a módszerrel az Uvaferm PM szépen elindul még hűvös pincében is, és a bor megőrzi a friss, gyümölcsös, elegáns aromákat.

További információk

Tömeg 0,02 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.