Borderítő szett 250 literhez

3.450 Ft db

A borderítő szettben található derítőszerekkel megközelítőleg 250 liter bor kombinált derítését végezhetjük el.

Nincs készleten, de rendelhető|Várható beszerzési idő: 5 munkanap

Borderítő szett 250 literhez
Borderítő szett 250 literhez 3.450 Ft db
Szállítási információ: Bármely szállítási módot igénybe veheti. Sprinter vagy MPL házhozszállítás, MPL csomagpont vagy Pick Pack Pont.
Szállítási lehetőségek megtekintése
EAN: 2082272895544 Cikkszám: BORDERITO250 Kategória: Címkék: , ,

Áraink tartalmazzák a 27%-os ÁFÁ-t. A termék készletek tájékoztató jellegűek. A rendelés után minden esetben egyeztetünk Önnel.

Borderítő szett 250 literhez

  • 0,40 kg GranuBent PORE-TEC / Erbslöh (granulált Nátrium-bentonit)
  • 0,125 kg Klar Sol Super / Erbslöh (kovasavszol)
  • 0,125 kg ErbiGel Liquid / Erbslöh (folyékony zselatin)

A borderítő szettben található derítőszerekkel megközelítőleg 250 liter bor kombinált derítését végezhetjük el.

Hogyan használjuk?

A fenti szett kistermelők borának professzionális derítőanyagokkal való derítésére szolgál. Alapvetően fehérbor derítésére javasoljuk, de vörösbor derítésére is használható. Ilyenkor a bentonit mennyiségét felére, vagy harmadára kell csökkenteni.

Deríteni csak az erjedés befejezte után ajánlatos. Először a külön előkészítést nem igénylő Klar Sol Super – t öntjük hozzá a borhoz. A hozzáadást követően a bort alaposan fel kell kevernünk. Fél óra elteltével a külön előkészítést ugyancsak nem igénylő Gelatine flüssig adagolása következik, mely után a bort ismét intenzíven át kell kevernünk.(A kovasavszól és a folyékony zselatin adagolási sorrendjét abban az esetben felcserélhetjük, ha a borban a csersavtartalom csökkentése kívánatos.)

A Ca Na Gries-t 3-5-szörös vízmennyiségbe (legjobb hideg csapvíz használata) lassan bekeverjük, majd legalább 6 órán át duzzasztjuk és ülepedni hagyjuk. Az esetleges vízfelesleget leöntjük. Az ily módon előkészített Ca Na Gries – pépet állandó keverés mellett (propellerkeverőt ne használjunk) adjuk hozzá a kezelendő borhoz.

Ezt követően borunkat 2-3 napig hagyjuk ülepedni, majd a kialakult üledékről (seprőről) a bort le kell fejtenünk. A csomag megközelítőleg 250 liter bor kombinált derítésére alkalmas. A derítőanyagok csomagban található mennyiségei irányadóak, a pontos adagolási mennyiségek próbaderítéssel állapíthatók meg.

10 °C alatt ne derítsünk, mert ilyenkor a derítőanyagok nem hatékonyak. Idegen anyagoktól, vegyszerektől elkülönítve tároljuk. A kovasavszól fagyveszélyes.

További információk

Tömeg 0,40 kg