Borélesztő Saccharomyces Cerevisiae 20g

450 Ft csom

Alkalmas fehér és vörös borok erjesztéséhez.

Nincs készleten, de rendelhető|Várható beszerzési idő: 5 munkanap

Borélesztő Saccharomyces Cerevisiae 20g
Borélesztő Saccharomyces Cerevisiae 20g 450 Ft csom
Átvehető: Személyesen azonnal, kiszállítással 2-3 munkanapon belül.
Szállítási módok: Bármely szállítási módot igénybe veheti. Sprinter vagy MPL házhozszállítás, MPL csomagpont vagy Pick Pack Pont.

Szállítási lehetőségek megtekintése
EAN: 5999538121231 Cikkszám: BORELESZTOSACC Kategória: Címkék: ,

Áraink tartalmazzák a 27%-os ÁFÁ-t. A termék készletek tájékoztató jellegűek. A rendelés után minden esetben egyeztetünk Önnel.

Borélesztő Saccharomyces Cerevisiae 20g

A SACCHAROMYCES CEREVISIAE borélesztő italipari  alkoholos erjesztésre használatos aktív szárított élesztő, természetből szelektált Saccharomyces cerevisiae. Legalább 15 milliárd élő élesztő sejtet tartalmaz grammonként.Ezt az élesztőt a gyors erjedésindításhoz és az erős stressztoleranciára szelektálták.

A gyors erjedésindítás segít megelőzni az élesztős és baktériumos befertőződést és javítja az alkoholkihozatalt, íz- és illattisztaságot. Az élesztő szennyező vadélesztő (100.000 élesztőre deklaráltan legfeljebb 1 vadélesztő jut) és baktériumtartalma igen alacsony.

Az olcsó élesztők kategóriájában ez a garancia az egészséges, tiszta ízű borok és párlatok erjesztésére. Gyors erjedésindítás, egyenletes maradék cukor nélküli erjesztés jellemzik. Nem képez habot. Kis mennyiségben képez erjedési melléktermékeket. Tiszta ízű borokat és párlatot erjeszt.

Az élesztőt  a legjobb hatékonyság és élesztőminőség elérése érdekében pontosan 15 percig rehidratáljuk, 10x-es mennyiségű 35-40 °C hőmérsékletű tiszta vízben. Ha a beoltandó anyag hőmérséklete 25 °C alatt van, az élesztőt oly módon szoktassuk a hideghez, hogy egy lépésben ne érje 10 °C-nál nagyobb, sokkoló hőmérséklet különbség.

Beoltási élesztődózis: 20 g/hl erjesztendő anyag. Penészes, rothadt termés esetén a beoltási dózist emeljük 30 g/hl-re. A szárított élesztőt hűvös, száraz, napfénytől védett helyen, fűtő alkalmatosságoktól távol tároljuk a maximális stabilitás és aktivitás érdekében. Fenti körülmények között tárolva a termék a gyártástól számított 24 hónapig stabil marad.

A Saccharomyces Cerevisiae borélesztő használata során mindig kövesse a termékcsomagoláson található specifikus utasításokat, és a bor készítési folyamat során tartsa be a higiéniai előírásokat. A helyes alkalmazás és a megfelelő feltételek biztosítják a hidegbor minőségét és sikerét.

További információk

Tömeg 0,02 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.