Élelmiszeripari borkősav UNIKÉN 100g

620 Ft csom

Savanyúság szabályozására, ízjavításra mustban, borban, gyümölcslevekben, szörpökben.

8 készleten

Kosárba
Élelmiszeripari borkősav UNIKÉN 100g
Élelmiszeripari borkősav UNIKÉN 100g
620 Ft csom
Átvehető: Személyesen azonnal, kiszállítással 2-3 munkanapon belül.
Szállítási módok:
Személyes átvétel Zsámbékon az üzletben
Házhozszállítás GLS futárszolgálattal: 2.080 Ft
Házhozszállítás DPD futárszolgálattal: 1.625 Ft
Házhozszállítás MPL futárszolgálattal: 1.560 Ft
Átvétel egy csomagponton:
Posta
1.350 Ft
Postapont
1.420 Ft
MPL Csomagautomata
1.080 Ft
GLS Automata
1.560 Ft
GLS Csomagpont
1.700 Ft
Cikkszám: 2116 Kategória: Címkék: ,

Áraink tartalmazzák a 27%-os ÁFÁ-t. A termék készletek tájékoztató jellegűek. A rendelés után minden esetben egyeztetünk Önnel.

Élelmiszeripari borkősav UNIKÉN 100g

Az „Élelmiszeripari borkősav UNIKÉN 100 g” (más néven L-tartaric acid, E 334) egy olyan természetes szerves sav, amit élelmiszer-ipari adalékanyagként használnak. Természetesen is előfordul gyümölcsökben, különösen szőlőben, borban.

Mire használják?

  1. Savanyúság („savtartalom”) szabályozás
    A borkősav hozzáadásával szabályozható, illetve növelhető az élelmiszer/ital savassága vagy pH-értéke. Használják mustban, borban, gyümölcslevekben, szörpökben.

  2. Ízjavítás, ízprofil finomítása
    A borkősav „friss” savanykás ízt ad, segít élénkebbé tenni az ízeket, kiegyensúlyozni az édes komponenseket.

  3. Tartósítás
    A savas környezet gátolja sok mikroorganizmus szaporodását, így segít meghosszabbítani az eltarthatóságot. Fizikai‐kémiai stabilitást ad.

  4. Antioxidáns és stabilizáló hatás

    • Komplexképzőként (kelátképző) működik: a fémionokkal együttműködve csökkenti az oxidáció lehetőségét, segít megőrizni a szín és aroma stabilitását.

    • Szín‐/zavarosságvédelem, pH stabilitás.

  5. Savanyúságok, befőttek, dzsemek, lekvárok
    Használják ezekben is, segít az ízekben, segíti a zselésítést (ha pektint alkalmaznak), biztonságosabbá teszi a termékeket savasság révén.

  6. Borászatban

    • A bor természetes savtartalmának emelésére, ha a must vagy bor savassága nem elég magas.

    • A bor stabilitásának javítása, ízek és aromák megőrzése.

Mire kell odafigyelni?

  • Mennyiség: túl nagy adag esetén túl savas lehet az íz, kellemetlen lehet. A termék jelölésén, szakirodalomban található útmutatókat követni kell.

  • pH és más összetevők kölcsönhatása: más savakkal, cukorral, ásványi anyagokkal, fémionokkal együtt használva a hatás változhat.

  • Élelmiszerbiztonsági előírások: az EU-ban adalékanyagként részletes szabályok vonatkoznak rá; címkézés, mennyiségi korlátok vannak.

  • Minőség: élelmiszeripari tisztaság kell; nem szennyeződhet toxikus vagy nem engedélyezett anyagokkal.

További információk

Tömeg 0,10 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.