Öntvény gulyásbogrács

16.800 Ft28.000 Ft db

Az öntöttvas anyag nagyon jól tartja a hőt, így egyenletesen melegszik fel, és sokáig megtartja a meleget, még akkor is, ha a tűz már leégett.

Kosárba
Öntvény gulyásbogrács
Öntvény gulyásbogrács
16.800 Ft28.000 Ft db
Cikkszám: N/A Kategória: Címke:

Áraink tartalmazzák a 27%-os ÁFÁ-t. A termék készletek tájékoztató jellegűek. A rendelés után minden esetben egyeztetünk Önnel.

Öntvény gulyásbogrács

Az öntvény bográcsoknak számos előnye van, különösen, ha szeretsz szabadtéren főzni, például pörköltet vagy gulyást. Íme a legfontosabb előnyök:

1. Kiváló hőtartás

  • Az öntöttvas anyag nagyon jól tartja a hőt, így egyenletesen melegszik fel, és sokáig megtartja a meleget, még akkor is, ha a tűz már leégett.

2. Egyenletes hőelosztás

  • Az öntvény bogrács teljes felületén egyformán melegszik, ezáltal nem ég le könnyen az étel, és egyenletesen fő meg.

3. Tartósság és hosszú élettartam

  • Megfelelő karbantartás mellett évtizedekig használható, sőt gyakran generációkon keresztül öröklődik.

4. Sokoldalúság

  • Alkalmas pörköltekhez, levesekhez, gulyásokhoz, sőt akár sütésre is, ha például kenyeret vagy süteményt készítenél benne parázson.

5. Rusztikus, autentikus főzési élmény

  • A szabadtéri főzéshez az öntvény bogrács autentikus élményt ad, és hozzájárul a hagyományos magyar konyha ízeihez és hangulatához.

6. Könnyen tisztítható (megfelelő kezeléssel)

  • Ha jól be van járatva (fűszerezve van az öntvény), akkor kevésbé tapad le az étel, és könnyebben tisztítható.

Az, hogy az öntvény „fűszerezve van”, a „seasoning”, vagyis beégetés magyar megfelelője. Ez nem azt jelenti, hogy fűszerekkel van tele, hanem hogy van rajta egy olajból kialakított védőréteg, ami:

  • megóvja a rozsdásodástól,

  • tapadásmentes felületet képez,

  • javítja a főzési tulajdonságait (pl. kevésbé ragad le az étel),

  • és növeli az eszköz élettartamát.


🔧 Hogyan történik az öntvény fűszerezése (beégetése)?

  1. Alapos tisztítás: Távolítsd el a gyári bevonatot vagy port (új eszköznél), vagy a korábbi szennyeződéseket (használtnál).

  2. Szárítás: Teljesen száraz legyen, hogy ne rozsdásodjon.

  3. Beolajozás: Vékonyan kend be semleges ízű, magas hőállású olajjal, pl.:

    • lenmagolaj,

    • napraforgóolaj,

    • repceolaj.

  4. Beégetés: Tedd be a bográcsot vagy edényt egy forró sütőbe (kb. 200–250 °C) 1–1,5 órára. Szabadtéri eszköznél ezt akár parázson is meg lehet tenni. Az olaj ilyenkor polimerizálódik – vagyis ráég, kemény védőbevonatot képez.

Ez a folyamat többször is megismételhető, minél többször fűszerezed be, annál jobb lesz a tapadásmentessége.


Mire figyelj használat közben?

  • Soha ne mosd mosogatószerrel vagy áztasd vízben hosszú ideig!

  • Használj inkább forró vizet és kefét.

  • Használat után töröld szárazra, és vékonyan olajozd be.

További információk

TömegN/A
Méret: Válasszon termék variációt

, ,

Gyártó: Válasszon termék variációt

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.