Borászati kénlap 500g
A borászati kénlap 500 g-os kiszerelésben tulajdonképpen nagyobb mennyiségű, ipari használatra szánt kénlap. A funkciója ugyanaz, mint a kisebb (pl. 12 db-os) csomagoknak:
Mire használják?
-
Hordók fertőtlenítésére és üres hordók tárolására
– a kénlap elégetésekor keletkező kén-dioxid (SO₂) gáz elpusztítja a penészt, baktériumokat, vadélesztőket. -
Tárolási fertőtlenítés
– ha a hordó üresen áll (pl. szüret előtt vagy borfejtések között), a kéngáz megakadályozza a hordó bepenészedését.
Hogyan használják?
-
A hordót tisztán és szárazon kell előkészíteni.
-
Egy drótra vagy kampóra felakasztva gyújtják meg a kénlapot.
-
A hordóba helyezik, és gyorsan lezárják a nyílást (hogy a gáz bent maradjon).
Adagolás
-
Általános szabály: 1 kénlap / 100 liter hordótérfogat.
-
A 500 g-os kiszerelés sokkal gazdaságosabb nagyobb pincészeteknek, mert akár több tucat hordóhoz is elegendő.
Fontos!
-
A kénlap nem a borhoz vagy musthoz kerül közvetlenül, kizárólag a hordó fertőtlenítésére szolgál.
-
Égés közben erős kéngáz szabadul fel → mindig jól szellőző helyen, óvatosan használd.
Tehát a borászati kénlap 500 g főleg nagyobb borászatokban használatos, sok hordó kezelésére elegendő, ugyanarra való, mint a kisebb kiszerelés, csak nagyobb mennyiségben.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.