Bojler anód (magnézium anód átm. 32 mm)

3.220 Ft6.100 Ft db

Hajdú bojlerekhez 50-300L

Bojler anód
Bojler anód (magnézium anód átm. 32 mm) 3.220 Ft6.100 Ft db
Szállítási információ:
Szállítási lehetőségek megtekintése
Cikkszám: N/A Kategória: Címkék: , , ,

Áraink tartalmazzák a 27%-os ÁFÁ-t. A termék készletek tájékoztató jellegűek. A rendelés után minden esetben egyeztetünk Önnel.

Bojler anód (magnézium anód átm. 32 mm)

Hajdú bojlerekhez 50-300L

A bojler anódot, amelyet gyakran anódrúdként vagy áldozati anódként is emlegetnek, a bojler tartályának korrózió elleni védelmére használják. Az anód, általában magnéziumból vagy alumíniumból készül, egy reaktív fém, amely hajlamosabb a korrózióra, mint a bojler tartálya. Ezért a bojlerben lévő víz és az abban lévő elektrolitok inkább az anódot támadják meg, nem pedig a tartály fémrészeit. Ezt a folyamatot katódos védelemnek nevezik.

A bojler anódjának fő feladatai a következők:

  1. Korrózióvédelem: Az anód feláldozza magát, hogy megvédje a bojler tartályát a korróziótól. Ahogy az anód korrózióval lebomlik, a tartály épsége megmarad.
  2. Élettartam meghosszabbítása: A bojler tartály élettartamának meghosszabbítása azáltal, hogy megelőzi a rozsdásodást és az egyéb korróziós folyamatokat, amelyek meggyengíthetik a tartály anyagát.
  3. Hatékonyság fenntartása: A bojler hatékonyságának fenntartása, mivel a korrózió csökkentésével elkerülhetők az olyan problémák, mint a szivárgás vagy a hőcserélő felületének sérülése.

Fontos, hogy az anódot rendszeresen ellenőrizzék és szükség esetén cseréljék, mivel az idővel teljesen lebomlik és elveszíti védelmi képességét. A rendszeres karbantartás részeként végzett anódcserével jelentősen növelhető a bojler tartály élettartama és hatékonysága.

További információk

Tömeg N/A
Méretek N/A
Hossz: Válasszon termék variációt

, , , , ,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.