Aromafelszabadító enzim LallzymeBeta 10g

1.255 Ft csom

Javítja a bor vagy párlat illatát, aromáját, fajtajellegét.

17 készleten

Kosárba
Aromafelszabadító enzim LallzymeBeta 10g
Aromafelszabadító enzim LallzymeBeta 10g
1.255 Ft csom
Átvehető: Személyesen azonnal, kiszállítással 2-3 munkanapon belül.
Szállítási módok:
Személyes átvétel Zsámbékon az üzletben
Házhozszállítás GLS futárszolgálattal: 2.080 Ft
Házhozszállítás DPD futárszolgálattal: 1.625 Ft
Házhozszállítás MPL futárszolgálattal: 1.560 Ft
Átvétel egy csomagponton:
Posta
1.350 Ft
Postapont
1.420 Ft
MPL Csomagautomata
1.080 Ft
GLS Automata
1.560 Ft
GLS Csomagpont
1.700 Ft
Cikkszám: 121309 Kategória: Címkék: ,

Áraink tartalmazzák a 27%-os ÁFÁ-t. A termék készletek tájékoztató jellegűek. A rendelés után minden esetben egyeztetünk Önnel.

Aromafelszabadító enzim LallzymeBeta 10g

Az Aromafelszabadító enzim Lallzyme Beta egy olyan enzimkeverék, amit borászatban és pálinkafőzésnél használnak, hogy intenzívebb, tisztább fajtaaromák jöjjenek elő. Javítja a bor vagy párlat illatát, aromáját, fajtajellegét. Kifejezetten illatos fehérborokhoz, gyümölcscefrék (alma, körte, birs, bogyós gyümölcsök) aroma-fokozására ajánlott.

Hogyan működik?

  • Fő enzimek: β-glükozidáz, alfa-arabinozidáz, ramnozidáz, kisebb mértékben pektináz.ó

  • Ezek az enzimek bontják a cukorhoz kötött aroma előanyagokat („aromaprekursorokat”), pl. glikozid alakban levő terpénalkoholokat, amelyeket az enzim lebont, így felszabadulnak és érzékszervileg aktív illat- és ízanyagként működnek.

  • Jól működik alacsonyabb hőmérsékleteken is (kb. 10 °C fölött), és hatásideje hőmérséklet-függő: hidegebb környezetben lassabb reakcióidő.

2-5 g/hl borhoz; cefréhez / pálinkához kb. hasonló mérték (pl. 3-5 g/q). Legjobb a végerjedésben, vagy közvetlenül az erjedés után adni be. Az enzimreakció időt igényel (3-5 hét hidegebb hőmérsékleten, melegebb körülmények között rövidebb idő alatt). Aktív kb. 8-10 °C fölött; 10-12 °C-on is működik, de lassabb; 14-16 °C-on gyorsabb eredményekkel. Enzimet oldjuk fel megfelelően (pl. borban vagy vízben) a teljes anyaghoz való homogén eloszlás érdekében.

Bentonnit vagy kovasav vagy más derítő/szűrőanyagok használata előtt, azzal, hogy azok inaktiválhatják az enzimet. Tehát derítés csak az enzimreakció után esedékes.

További információk

Tömeg 0,01 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.