Habzásgátló Foamsol 100 ml
A Foamsol habzásgátló egy szilikon alapú adalékanyag, amit főleg élelmiszeripari és italgyártási folyamatokban használnak.
Mire használják?
-
Borászatban és sörfőzésnél
-
Erjedés közben a habképződést csökkenti, így a must vagy a sör nem fut ki az erjesztőtartályból.
-
-
Szörpök, üdítők, gyümölcslevek készítésénél
-
Megakadályozza a túlzott habzást a főzés vagy palackozás során.
-
-
Élelmiszeripari feldolgozásban
-
Lekvárfőzés, cukorfőzés, tejipar, olajfeldolgozás közben is használják, hogy a hab ne okozzon gondot a gépekben vagy a termékben.
-
Hogyan kell használni?
-
Nagyon kis mennyiség is elég belőle.
-
Általában 1–2 ml Foamsol / 100 liter folyadék a szokásos adag.
-
Használat előtt felrázandó, majd közvetlenül a habzó közeghez kell adagolni.
Fontos tudni
-
Élelmiszeriparban engedélyezett adalék (E900 – dimetil-polisziloxán).
-
Nem befolyásolja az ital ízét vagy illatát, csak a habot szünteti meg.
-
Mindig a javasolt adagolást kell követni, mert túl soknál zavarosságot okozhat.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.