Hegesztett PE lefolyórendszer

Leírás

A teljesen hegesztett Wavin PE-HD szennyvízelvezető rendszert rendkívül biztonságos csatlakozások és nagyfokú vegyszerállóság jellemzi. Húzásbiztos polietilén lefolyócsôrendszer
háztartási és ipari megoldásokhoz.

Hegesztett PE lefolyórendszer

Hegesztett PE lefolyórendszer

Alkalmazási területek

Háztartási szennyvizek
A Wavin PE húzásbiztos kötéseivel ezen a területen is a legnagyobb tömítettségi biztonságot nyújtja. A DIN 19535 szabvány előírásai szerint gyártott Wavin PE lefolyócsőrendszer forróvízálló és kielégíti az MSZ EN 12056 szabvány követelményeit (95 °C rövid távú terhelhetőség).

Csapadékvíz-elvezetés
A Wavin PE lefolyócsőrendszer alkalmas a csapadékvizek elvezetésére. Gravitációs és vákuumos csapadékvíz-elvezető rendszerek is kialakíthatók a Wavin PE lefolyócsőrendszerrel (részletek a  „Wavin QuickStream csapadékvíz-elvezetés” műszaki kézikönyvben találhatók).

Földbe fektetett alapvezetékek
A Wavin PE földbe fektetéséhez csak az „U” (kültéri alapvezetékek) felhasználási osztályú vezetékek használhatóak. Ennek alapfeltétele a csővezetékek legalább SN 4 (4 kN/m2) gyűrűmerevsége. Az SDR 26-os Wavin PE lefolyócső-vezetékek D110 – D315 mm-ig kielégítik ezt a gyűrűmerevségi feltételt. Az SDR 26-nál (SN 4) kisebb falvastagság osztályú csövek (pl. a 200 mm-nél nagyobb átmérőjű SDR 33/SN 2 PE lefolyócsövek) földbe fektetett alapvezetékek kivitelezésére nem
alkalmasak. Erről a Wavin PE lefolyócsőrendszer csőadat táblázat és a termékválaszték fejezet csőadatai adnak pontos felvilágosítást.

Ipari szennyvizek és zsírleválasztók, biogáz-előállító berendezések, benzinkutak és parkolók alapvezetékei
A Wavin PE lefolyócsőrendszer az agresszív vegyszerekkel szemben ellenálló. A rendszer a kisebb vegyszerállóságú gumigyűrűs kötések nélkül, csak a hegesztett, húzásbiztos kötésekkel is szerelhető. A vegyszerállóságról a Wavin vegyszerállósági táblázata ad felvilágosítást.

Közlekedési hidak vízelvezetése
A Wavin PE lefolyócsőrendszer a hídépítésben és az útépítésnél is alkalmas a csapadékvizek elszállítására. A csövek és az idomok ultraibolya sugárzás (UV, napfény) ellen védettek, és a környezeti hatásoknak ellenállnak (pl. útszórósó). A csőanyag nagy hőtágulásából adódó erőket egy erre alkalmas rögzítési rendszerrel lehet felvenni. Ezenkívül a hőtágulást és a híd saját mozgását
hosszútokokkal is lehet kompenzálni. A tervadatok alapján egyedi lefolyócsőtervet kell készíteni.

Átemelő berendezések
A Wavin PE lefolyócsőrendszer alapvetően gravitációs, nyomásmentes alkalmazásra készül. Ennek ellenére rövid idejű, kis nyomással működő rendszereknél (pl. egyes átemelők) is alkalmazható. Ilyen rendszereknél a csőben a legmagasabb belső nyomás nem haladhatja meg az 1,5 bart. A csövek rögzítését a szerelési utasítás szerint végezzük el.

Tekintse meg az „Wavin épületen belüli lefolyócsôrendszerek” műszaki kézikönyvét!

A termékekről bővebb információkért kérjük tekintse meg a >>gyártó honlapját<<!

Üzletünk a Wavin termékek kiskereskedelmi viszonteladója. Kérje árajánlatunkat az  info@szerelvenyuzet.hu e-mail címen.